Nyheter


2017.08.10

Bra test inför Kolsvarundan.

Det har blivit många timmar i garaget den senaste tiden. Efter slottssprinten så bestämde vi oss för att testa med annan diff i bilen.

Med stor hjälp av Micke Frisk så har vi nu bytt utväxling och ersatt vår visco diff med en lamell diff. Det blev skillnad som "natt och dag".

Nu känner jag igen mig i körningen igen och efter 65km test så känner jag att jag kan lita på bilen och att den går dit jag vill. Med min understyrda körstil så behöver jag ha en bil som reagerar på styrnig och driv, och nu känns det väldigt mycket bättre.

Vi är kanonladdade inför Kolsvarundan.


2017.08.03

Ingen Kullingstrofé för oss!

Vi bestämde oss efter Slottssprinte att avstå kommande tävling i Svenska Rallycupen, Kullingstrofén.

Vi har inte den fart i bilen som vi ska ha så vi måste lägga vår tid på att förbättra bilen istället. Problemet är att vi inte får drivningen att fungera.


2017.06.02

I morgon Lördag är det dags för Svenska Rallycupens andra deltävling, Heda Gästabudstrofén. Vi känner oss betydligt bättre förberedda än vid premiärtävlingen i Karlstad. Den tävlingen var nyttig för oss så vi fick veta hur vi står oss mot övriga tävlande

Sedan dess har vi kört två test, och efter förra helgens körning så kände jag att vi hittat en bättre setup på bilen. 

Så det ska bli spännande att se hur vi står oss imorgon. TY


2017.05.21

Stöddämpartest

Idag körde vi ett första test för att förbättra setupen på bilen. Förra helgens tävling var vår första tävling med Forden och en bra värdemätare för hur vi och bilen står sig. Vi fick nyttiga mil i bilen och framåt SS4-5 så började jag få en bra känsla över vad som behöver fölbättras på bilen.

Med den erfarenheten planerade vi direkt kommande testdagar.

Idag körde vi stötdämpartest och nästa helg kommer vi testa andra fjädrar samt förändra endel på hjulinställningen. Det finns nu en film från testet som ganska tydligt visar förbättringarna vi kunde få till idag med fantastisk hjälp av Gert! TY


2017.05.13

Rally Biltema - Första tävlingen avklarad

I Lördags fick vi äntligen köra tävling med Forden. Tempot saknas naturligtvis efter 5 långa års uppehåll, men vi är nöjda med tävlingen. Nu har vi fått känna på bilen under en tävling och kan börja justera och förändra det som behövs.

Vi saknar tempo, det får man genom att köra mycket tävling! Det finns även enhel del att börja justera på för att få bilen att gå dit "jag" vill. Vi kommer att köra tester efter att vi gjor endel förändringar på bilen, allt för att komma bättre förberedda redan till Nyköping. Vi återkommer med info från kommande test... TY


2017.05.09

Rally Biltema blir prämiär!

På lördag drar svenska rallycupen 2017 igång med Rally Biltema i Karlstad.


2017.05.06

Bra test inför grussäsongen

Under lördagen så genomförde vi ett test på bra vägar vid Eriksbergs slott utanför Katrineholm.


2017.04.08

Motorn är tillbaka!

Äntligen är motorn tillbaka så vi kan börja montera den i bilen igen.